Prehrana

Čistilo za stekleničke: NUK

By  | 

Ko sem še v nosečnosti kupovala tisoč in eno nepotrebno malenkost, sem kar nekajkrat šla mimo NUKovega čistila za stekleničke in sredstva za dezinfekcijo. Samo sem ju ošvrknila s pogledom in si mislila, da tega pa zagotovo ne bom potrebovala. Resno, pa kdo to sploh kupuje? Očitno jaz, glede na to, da je prvi stalnica, omislila sem si pa tudi drugega. 😀

Če samo občasno uporabljaš stekleničke, potem verjetno ni nikakršne potrebe po čistilu za stekleničke. Vsaj za večino, meni je tisti vonj po mleku, ki se navzame plastike, obrnil želodec že po prvi oprani steklenički. Tako da je dragi po hitrem postopku dobil nalogo – kupiti čistilo za otročke stekleničke.

Kaj pravi proizvajalec: izdelano na bazi naravnih surovin, blaga struktura prilagojena čiščenju stekleničk, dud, pribora, igrač. Sestavine so biološko razgradljive, pH nevtralno, ne vsebuje alergenih dišav in barvil. Vsebuje encime, natrijev format, kalijev sorbat.

Kaj naj vam rečem – drag špas, vendar mi prihrani veliko živcev, tako da vztrajam pri NUKovem čistilnem sredstvu že več kot 6 mesecev. Vonja po mleku praktično ni več, plastika ne rumeni tako močno in hitro kot npr. pri Froshevem detergentu.

NUKovo čistilo je zelo tekoče, potreben je kar konkreten curek čistila + malo vode za res učinkovito čiščenje. Varčevanje se pri temu izdelku ne obnese, ker dobiš ven manj kot polovičen rezultat. Vonj ima komaj zaznaven in mene rahlo spominja na citronsko kislino ali nekaj v tem stilu. Sem pa očitno zelo paranoična pri teh čistilih, ker stekleničko izpiram vsaj 2x dlje kot bi jo običajno. 🙂

Bi bila pa zadeva mogoče primerna tudi za vse, ki uporabljate proteine za shake&co. Koliko se spomnim, gre tudi tam za podobno nagravžen vonj.

Pri nas je v prodaji 380ml embalaža, medtem ko sem v Avstriji kupila 500ml. Glede na hitro porabo, mi je 500ml velikost precej bolj pri srcu. Cena se giblje med 4 (Muller) in 6 (Baby Center) EUR.

S čem ve očistite otroške stekleničke?

Prvič mamica zelo navihani septembrčici (2013). Po izobrazbi sem iz pedagoških vod, a me je nekako zaneslo v čisto drugo okolje. Tako, da bom znanje s faksa, uporabljala le na moji mali lumpiki. :D Večina vas verjetno bolje pozna moj lepotni alter ego - Gejba Parokeets: https://www.parokeets.com/sl/

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*