Igrače

Lidl – otroške igrače

By  | 

Tole je pa hecno naključje. Prejšnji teden je tekla debata o predragih didaktičnih igračah, danes pa čisto slučajno vidim, da jih imajo v akciji v Lidlu. Sem jih nekaj čisto na blef naročila babici, ker sem predvidevala, da jih sploh več ne bodo imeli na zalogi. A sem se očitno uštela, ker je bilo še vse na voljo.

Moja draga hčerkica je verjetno prepričana, da je bil Dedek Mraz na obisku. Ponavadi dobi igračo po igračo, če jih kupimo več, a ker sem jih na hitro fotografirala pri babici, boste videli njeno rokico v vsakem drugem kadru. 😀

Meni je najbolj padla v oči 5 v 1 didaktična kocka. Vsaka izmed 4 stranic vsebuje igračo. Pokrov je ločljiv in je “žička” po kateri otroci premikajo kroglice … Naša je za začetek dobila samo “pokrov”, ostalo pa dobi čez mesec ali dva. Priporočena starost otroka: 1-3 leta. Cena 11 EUR.

Lidl - Didaktična kocka

Druga zanimiva igrača je Želva. Gre za tip igrače, ki jo otroci vlečejo za seboj. Na njej je “boben”, v katerega je potrebno vstaviti like. Glava in boben se premikata oz. vrtita, ko otrok vleče igračo. Za piko na i, so na like dodali še poslikave, ki so mojo miško takoj pritegnile. Spodbuja logično mišljenje, koordinacijo oči-roke. Priporočena starost otroka: 1-3 leta. Cena 11 EUR.

Lidl - Želva

Lidl - Želva liki

Drugi dve igrači je izbrala babi. Prva je Sestavljanka s štampiljkami, ki naj bi spodbujala kreativnost, motoriko in logično razmišljanje. Vsebuje blazinico in 9 štampiljk. Meni so se najbolj zanimive zdele štampiljke, ker upam, da bodo sodelovale z Aqua Doodle platnom. Priporočljiva starost: 2-6 let. Cena 6 EUR.

Lidl - Sestavljanka s stampiljkami

Igra nizanja pa je spretnostna igra, ki spodbuja finomotoriko, prepoznavanje oblik in koordinacijo oči-roke. Zaradi dolge vrvice, je priporočljiva šele od 18 meseca naprej. Cena 5 EUR.

Lidl - Igra nizanja

Kot lahko vidite, sem le s težavo fotografirala, ker je hčerkica želela imeti vse na enkrat v rokah. 😀 Na srečo, se malo več vidi v spodnjem videoposnetku:

Je še katera izmed Lidlovih igrač dobra in bi priporočili nakup?

Prvič mamica zelo navihani septembrčici (2013). Po izobrazbi sem iz pedagoških vod, a me je nekako zaneslo v čisto drugo okolje. Tako, da bom znanje s faksa, uporabljala le na moji mali lumpiki. :D Večina vas verjetno bolje pozna moj lepotni alter ego - Gejba Parokeets: https://www.parokeets.com/sl/

3 Comments

 1. Pingback: Aqua Doodle - packanje brez čiščenja :) - STARŠevalnica

 2. Alenka

  november 12, 2014 at 00:58

  Super so. Tudi Hofer je imel ta teden lesene igrace. Pred kratkim sem nasemu 2 letniku kupila leseno zeleznico in jo sestavi zjutraj ( preden gre v vrtec) in popoldne. Sedaj smo kupili se eno (v Lidlu- sta kompatibilni), da bomo zadevo lahko nadgradili. Sem pa v Hoferju kupila leseno sadje/zelenjavo za rezanje. Mali je totlno navdusen! 🙂

  • Gejba

   november 12, 2014 at 11:50

   Hoferjevo akcijo smo pa na žalost zamudili. 🙁 Hvala za namig – torej je železnica hit. 😀

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*