Nega&Varnost

Burt’s Bees otroški šampon

By  | 

Veliko me sprašujete po “naravnih” šamponih, ki so primerni tudi za zelo občutljive otroke. Sama imam občutljivo kožo in mi dostikrat naravne/organske verzije ne ležijo najbolje. Ali je preveč alkohola ali pa dodajajo eterična olja v količini, ki zame ni več sprejemljiva. Tako da je bil kar podvig najti nekaj, kar je prestalo prvo oviro – pregled sestavin.

Dobila sem priložnost testirati dva izmed šamponov, ki sta mi bila sestavinsko všečna – Burt’s Bees otroški šampon in gel za tuširanje ter različico brez dišav. Jaz sem testirala kako temiljito očistita, ali povzročata reakcije na koži, kako je s solzenjem, hčerkica pa je z glasnostjo vriskanja ocenjevala stopnjo penjenja. 😀
Burt's Bees Šampon za otroke embalaza odprtinaOba šampona se nahajata s plastični embalaži s pokrovom, ki se odpira na pritsk. Sedaj že nekaj časa testiram šampona in za enkrat nimam pripomb glede samega pakiranja. Potrebno je malo močneje pritisniti, da se pokrov odpre, kar je pri meni dobrodošlo. Posledično lahko šampon prenašam brez večje bojazni, da se mi bo v tranzitu odprl.

Glede učinkovitosti čiščenja nimam pripomb. Na temu področju me do sedaj ni razočaral še nobeden izmed preizkušenih otroških šamponov. Smo pa imeli pri vsakem od prvega leta naprej kakšno večjo pomanjkljivost – od rdečih pikic, srbenja lasišča, prekomerno mastnega lasišča … Prav z odporom sem začela uporabljati nove šampone in tudi pri temu sem samo čakala kaj bo. Najprej sem začela s parfumirano različico. Nisem bila navdušena nad dišavami, a v splošnem se mi je zdel izdelek dober. Hčerkica je takoj z odobravanjem sprejela veliko goste pene, ki se kar dolgo obdrži v penastem stanju. Potrebnega je zelo malo šampona za temeljito umivanje ali pa penečo kopel. Primerjalna fotografije je bila posneta pred kratkim, tako da lahko sami vidite koliko smo ga porabili ob redni uporabi (vsak drugi dan) v enem mesecu.

Vonja ne morete nikakor zgrešiti. Gre za očiten sladek meden vonj, ki se na hčerkinih laseh obdrži praktično do naslednjega pranja. Meni osebno je vonj preveč močan. A sem očitno v manjšini, ker so vsi ostali družinski člani pohvalili “dišeč” šampon. 😛

Kar je mene najbolj razveselilo, je bila odsotnost reakcij. Nobenih flekcev, pikic, srbečega lasišča … Tudi lasje se ji nič bolj ne mastijo, niso krepasti in imajo zelo lep lesk (Uriage ima večji lesk, a se ji lasje hitro zamastijo).

Po temeljitem testiranju prvega šampona/gela, sem se lotila različice, ki ni odišavljena. Kot zagovornica izdelkov brez dišav, s težkim srcem rečem, da se je pri nas bolje obnesla različica, ki je parfumirana. Tudi pri neodišavljenem šamponu hčerkica ni imela neprijetnih reakcij, a lasje niso tako lepo mehki kot pri odišavljeni verziji. Vonj mene rahlo spominja na sivko, čeprav je sploh ni notri. Je veliko bolj blag kot pri prvem, a to ne pretehta v prid drugi verziji. Solzenja nisem opazili pri nobeni izmed različic.

Če bi imela doma dojenčka z občutljivo kožo, potem se zna zgoditi, da bi vseeno raje vztrajala pri šamponu brez dišav (takrat pač še nimajo tako dolgih las ali pa jih je zelo malo). Ker pa imam doma malčico s precej dolgimi lasmi, bom raje kupovala odišavljen Burt’s Bees šampon za otroke. Pri nas se je zelo dobro obnesel, tako da ga lahko z mirnim srcem pohvalim, prijateljice so pa dobile priporočilo že prvi teden uporabe. 😀

Cena je okoli 10 EUR za 235ml (Muller), kar ni najbolj ugodno. A če vzamem v obzir, da se ga malo porabi in imamo vsi mir pred neprijetnimi reakcijami, je meni cena sprejemljiva.

Kakšne so vaše izkušnje z Burt’s Bees izdelki? Je mogoče kdo preizkusil trdo milo?

*izdelke sem prejela v test

Prvič mamica zelo navihani septembrčici (2013). Po izobrazbi sem iz pedagoških vod, a me je nekako zaneslo v čisto drugo okolje. Tako, da bom znanje s faksa, uporabljala le na moji mali lumpiki. :D Večina vas verjetno bolje pozna moj lepotni alter ego - Gejba Parokeets: https://www.parokeets.com/sl/

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*